Het komt altijd in de bus met Schepers Tours BV

WESTERHAAR – De ingrijpende periode van corona had enkele jaren gelden ook invloed op reisbureau en touringcarbedrijf Schepers Tours BV in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Het 92-jarige familiebedrijf aan de Hoofdweg van het tweelingdorp herpakte zich na die zware periode en het huidige wagenpark met negen aan alle eisen van deze tijd aangepaste touringcars mag er zijn.

Er zijn zo’n 25 chauffeurs in dienst, die met hun partners op vrijdag 22 december 2023 een feestelijke bijeenkomst in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk bijwoonden. Voor de Klaampe stond een prachtig verlichte bus van Schepers Tours BV opgesteld, die een week ervoor nog had meegereden in een feeërieke rondrit door kernen van de gemeente Twenterand. Dat was een bewijs temeer van de maatschappelijke betrokkenheid, oftewel het maatschappelijk ondernemen van Schepers Tours BV.

Professionaliteit en gemoedelijkheid

Met de tegenwoordige directeur Bert Schepers jr. heeft alweer de vierde generatie van de familie Schepers het stuur in handen. De bedrijfsfilosofie van dit erkende familiebedrijf is dat de werknemers hart voor de zaak hebben en waar nodig elkaar coachen in het werk. Lekker in je vel zitten werkt motiverend en stimulerend bij Schepers Tours BV, waar professionaliteit en gemoedelijkheid hand in hand gaan, aldus directeur Bert Schepers jr.

De geplande viering van het 90-jarig bestaan van Schepers Tours BV in 2021 was door corona in het water gevallen. Daarom werd nu een inhaalslag gemaakt bij de huldiging van trouwe werknemers. Voorheen was er sprake van dergelijke huldeblijken eens in de 25 jaar, maar de directie van Schepers Tours BV gooit het vanaf nu over een andere boeg. Bij jubilea van 12,5, 25 jaar of 40 jaar wordt er om de vijf jaar aandacht aan deze jubilea van trouwe werknemers besteed.

Daarmee werd nu een begin gemaakt en zes chauffeurs werden vanwege langdurige dienstverbanden in het zonnetje gezet. Bert Schepers jr. nam de eerste drie jubilarissen voor zijn rekening met een persoonlijke toespraak, doorspekt met leuke anekdotes. De trouwe werknemers zijn Zijad Proho (12,5 jaar) Daniël ten Napel (12,5 jaar, eigenlijk al 19 jaar) en Wim Blekkenhorst (25 jaar, eigenlijk al 28 jaar). Deze drie chauffeurs ontvingen een bloemenhulde en een speciale jas van het bedrijf.

Lief en leed

Max Schepers, vader van Bert jr., die nog zeer nauw met het familiebedrijf is verbonden, sprak twee werknemers toe, die al wat langer bij Schepers Tours B.V. in dienst zijn. Ook met hen kwam het op prima wijze letterlijk en figuurlijk in de bus. Max Schepers had vele jaren lief en leed met Harm ten Napel (40 jaar, eigenlijk al 42 jaar) en met zijn broer Bert Schepers sr. (45 jaar, eigenlijk al 47 jaar) gedeeld. Dat werd geïllustreerd met aansprekende gedeelde ervaringen.

Bert Schepers huldigde tot slot zijn vader en bedrijfseigenaar Max, die maar liefst 55 jaar, eigenlijk al 57 jaar, aan het familiebedrijf Schepers Tours B.V. verbonden is geweest. Max Schepers drukte tijdens die periode een grote stempel op de groei en de bloei van het regionaal bekende reisbureau en touringcarbedrijf. Zijn echtgenote Truus werd nadrukkelijk bij de huldiging betrokken. De drie ervaren jubilarissen kregen behalve een boeket bloemen en een jas van Schepers Tours BV ook een miniatuur bus met inscriptie als blijk van waardering aangeboden.

Veilig rijden

Veilig met je doelgroepen rijden is zeker een van de doelstellingen van Schepers Tours B.V. en dat kwam tot uiting in de toespraak van André Beukelman, verzekeringsadviseur buitendienst van Vrieling Adviesgroep uit Hardenberg. De contacten tussen de verzekeraar en de directie van Schepers Tours B.V. zijn al vele jaren altijd prima geweest, zo betoogde André Beukelman. Hij had becijferd dat een zestal buschauffeurs er samen 150 jaar schadevrij rijden op had zitten. Dat betekende een gezamenlijke afstand van maar bijna 10 miljoen kilometer. Daniël ten Napel (ruim 15 jaar), Wim Blekkenhorst en Bert Schepers jr. (ruim 25 jaar), Harm ten Napel (ruim 40 jaar) en Bert Schepers sr. (ruim 45 jaar) zorgden daarvoor. De op en top veilige rijders kregen behalve de waarderende woorden een fraaie oorkonde uit handen van André Beukelman.

De werknemers en de directie van Schepers Tours BV en hun partners beleefden daarna nog enkele genoeglijke uurtjes in de Klaampe, waarbij de inwendige mens zeker niet werd vergeten.

Bron tekst: De Week van Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen