Chip en Registreer uw huisdier

Door de harde vuurwerkknallen buiten is de kans dat je dier schrikt en vlucht een stuk groter. We worden dagelijks gebeld dat er ergens een hondje los loopt of dat iemand zijn eigen dier kwijt is. Deze dieren worden gelukkig vaak ook weer gevonden en met hun baasje herenigd. Helaas komt het ook voor dat het dier niet in goede gezondheid is. Als eigenaar wil je dit graag weten zodat je de juiste zorg kunt geven of nog afscheid kan nemen.

Om dieren weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat de dierenarts of dierenambulance een chip uit kan lezen. Het dier moet dan gechipt én juist geregistreerd zijn. Het registreren moet je als houder zelf doen!
Zorg er na een verhuizing voor dat je dier ingeschreven staat op het nieuwe adres en dat je telefoonnummer nog klopt.

Chippen mag alleen gedaan worden door dierenartsen of door iemand die beroepsmatig chipt. Het is niet meer gebruikelijk om alleen je hond, kat of paard(achtigen) te laten chippen, je kan bijvoorbeeld ook konijnen, koi karpers, papegaaien, fretten, slangen en schildpadden laten chippen.

Chippen en registreren is bij paardachtigen en honden verplicht. Fraude met de registratie of papieren is strafbaar en kan je bij ons melden. Bel dan naar 144 of vul een formulier in via www.politie.nl/144

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen