Den Ham uitgebreid met nieuwe bakkerij

Sinds korte tijd is Den Ham uitgebreid met een nieuwe bakkerij aan de Esweg: Siss & Bro. Wethouder Aimée van der Ham nam een kijkje en feliciteerde de ondernemers met een grote bos bloemen. Werkneemster Diane mocht deze in ontvangst nemen. De naam Siss & Bro bakery staat voor een broer en twee zussen. Maarten, Vera en Merel zijn samen met hun ouders Berjan en Hetty ten Brinke de trotse eigenaren van Siss & Bro bakery in zowel Ommen als Den Ham.

Al sinds 1973 is de bakkersfamilie actief in de bakkerswereld. De vader van Berjan ten Brinke nam in 1976 de bakkerij van Bats Makkinga aan de Kruisstraat in Ommen over. De winkel heeft een ruim aanbod in broden, desembroden, cake, koek en gebak. Daarnaast is het mogelijk in Den Ham om tussen de middag een vers broodje te laten beleggen. “Leuk dat een bakkerij als deze weer iets onderscheidend en nieuws heeft met de broodjescorner”, is de positieve reactie van wethouder Van der Ham. Merel ten Brinke legt uit: “Het is een moeilijke tijd in onze branche en daarom is het belangrijk om creatief en zichtbaar te blijven.”

De onderneemster vertelt daarnaast: “Wij zijn de derde generatie in de bakkersfamilie en mogen onszelf een warme bakker noemen.” Een warme bakker betekent dat zowel brood als gebak zelf wordt gemaakt. “In 2022 hebben wij de deuren geopend van onze nieuwe winkel met open bakkerij in Ommen en nu een nieuwe winkel in Den Ham.” In korte tijd twee nieuwe winkels. Merel ten Brinke legt uit: “Met de ontwikkeling in Ommen en de kans die zich voordeed in Den Ham hebben wij als gezin besloten deze uitdaging aan te gaan.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen