Tweede halve finale Maestro Vroomshoop groot succes

Na de eerste halve finale van Maestro Vroomshoop 2023 van vrijdag 3 november stonden afgelopen Vrijdagavond 10 november de deuren van het MCC ‘Harmonie’ wagenwijd open voor de toegestroomde toeschouwers van de laatste 4 Maestro’s die hun aangeleerde dirigent technieken in de praktijk mochten brengen.

Wederom zaten de muzikanten van het orkest en de malletband klaar om hun muziekstukken te spelen onder leiding van deze 4 toppers en waren de uiterst bekwame juryleden opnieuw uitgerukt en opperst geconcentreerd om deze vakkundig te beoordelen.
Dit keer moesten Annelies Hankamp, Dick Kremer, Bernard van Dijk en Tony Kleinjan het tegen elkaar gaan opnemen. ledereen had zich de afgelopen weken enorm voorbereid in hun Road to Maestro. Naast dat de Maestro’s zich voorstelden in hun Road to Maestro filmpjes hebben we ook kunnen zien hoe ze zich hebben voorbereid op dit muzikale avontuur.

leder op hun eigen kwalitatieve, originele, humoristische wijze, wisten ook deze Maestro’s het
publiek en de jury te vermaken en te verrassen. De ontwikkeling in muzikaliteit en takteren van het orkest werd bij een aantal Maestro’s zeker geprezen. Waar het bij de één wat uitbundiger mocht werd bij de ander een tandje minder geadviseerd. Zo ontstond er een vakkundig, opbouwend en onafhankelijk jurycommentaar. Na een pittige strijd wisten Annelies Hankamp en Tony Kleinjan zich te plaatsen voor de finale. Zij ontvingen van de jury en de muzikanten, die mochten meestemmen in de poll, de meeste punten.

Samen met de finalisten Freddy Makkinga en Dennis Jongeneel uit de eerste halve finale, staan zij op Vrijdag 24 november op de bok tijdens de finale in het theater van het Punt. De finale beloofd een groots spektakel te worden met ook fantastische gastoptredens, waarbij zal worden gestreden om de titel – Maestro Vroomshoop 2023- en de ‘gouden’ baton.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen