Werk aan het spoor: weekend lang geen treinen van en naar Almelo

Wil je binnenkort met de trein op pad vanuit Almelo, let dan even op. In het weekend van 18 en 19 november rijden er geen treinen van en naar Almelo. Op die twee dagen zet NS stopbussen in.

Vaste treinreizigers weten het vast nog wel. Afgelopen zomer reden er tien dagen lang geen treinen van en naar Almelo. Bij het station van Almelo is begin juli zo’n 2,6 kilometer aan spoorstaven, dwarsliggers en ballastgrind vernieuwd. De werkzaamheden op zaterdag 18 en zondag 19 november horen hier nog bij.

Twee dagen geen treinen

De werkzaamheden staan gepland van zaterdag 18 november 00.30 uur tot en met maandag 20 november 02.00 uur. Er rijden dan helemaal geen treinen van en naar Almelo. Op die dagen gaan stop- en snelbussen van Wierden naar Borne en Hengelo en ook de andere kant op. Je reis duurt hierdoor zo’n half uur langer.

Trein van en naar Berlijn

Als je de internationale trein naar Berlijn wilt nemen, dan moet je ook op donderdag 16 november in de avondspits en de hele vrijdag met de bus, zo blijkt uit informatie van de NS. Je moet ook een deel met de bus als je op die momenten de trein uit Duitsland wilt pakken richting de randstad. Je kunt natuurlijk ook wachten op de eerstvolgende intercity die kant op. Die rijdt op de donderdagavond en vrijdag nog wel.

Dwarsliggers vervangen

“Op en rond station Almelo voert aannemer VolkerRail verschillende soorten werkzaamheden uit”, zegt Mirjam de Witte van ProRail. “We vervangen verschillende dwarsliggers, stukken spoor en keerwanden van het perron. Ook legt de aannemer nieuwe kokers in de grond waar kabels doorheen gaan.”

In de zomer gebeurde er nog veel meer rondom station Almelo. Zo werkte ProRail in die periode aan de bovenleiding, zijn vier wissels vervangen en de wissels worden nu elektrisch verwarmd en niet meer met gas. Het perron kreeg in die ruime week ook een opknapbeurt, met nieuwe bestrating en nieuwe keerwanden en er kwamen nieuwe bankjes, prullenbakken en ander meubilair.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen