Ook ruimte voor lokale producten in supermarkt Vroomshoop

Hij wilde graag politieagent worden, maar zit inmiddels 23 jaar in de supermarktwereld. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek bezochten de enthousiaste ondernemer Marc Olsman in zijn supermarkt Plus in Vroomshoop. “Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen bij de supermarkt, toen nog een Edah, heb verschillende functies gehad en ben inmiddels filiaalmanager”, vertelt de ondernemer. “Mooi dat je op die manier alle facetten van het bedrijf hebt meegemaakt”, was de conclusie van de wethouder.

De droom van Marc Olsman was om met mensen te werken. Dat doet hij elke dag. Bij de Plus werken 90 mensen, waarvan een harde kern van 22 werknemers. “Als filiaalmanager sta je de hele dag aan”, vertelt Marc Olsman, die aangeeft dat de functie van filiaalmanager complex is. Maar dat hij iemand is waarbij het glas altijd halfvol is. “Iets wat ik gratis van mijn ouders heb gekregen’, lacht de ondernemer, die van mening is, dat op het werk ook altijd tijd voor een lolletje moet kunnen zijn. Maar ook hard werken. Zo wist hij enkele jaren geleden met de Coop de titel van “beste Coop van Nederland” te winnen.

De krapte op de arbeidsmarkt, daar heeft de ondernemer niet veel last van. “Dat valt wel mee in deze regio. Natuurlijk gaan er wel eens mensen weg, maar om nieuwe mensen te krijgen, is geen probleem”, vertelt Marc Olsman. In zijn winkel is ook ruimte voor lokale producten. Als voorbeeld geeft hij aan dat in Vroomshoop producten van de lokale boer in de winkel zijn te vinden. Of Marc Olsman nog steeds politieagent wil worden? Nee, dat niet meer. Blijft hij dan zijn hele leven in de supermarktwereld? “Dat weet ik niet zeker. Zolang ik maar wel met mensen werk”, concludeert de vrolijke ondernemer.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen