Voorwaarts hekkensluiter na ongelukkig verlies

Zaterdag 28 oktober speelde Voorwaarts 1 hun thuiswedstrijd tegen GFC 1 uit Goor. GFC had op dat moment 3 punten meer veroverd dan Voorwaarts. Voor beide teams stond er meteen al wat op het spel. Voor GFC de aansluiting met de top en voor Voorwaarts wordt het tijd om de onderste regionen te verlaten door de eerste overwinning te pakken in deze competitie.

Als de wedstrijd een tijdje op gang is zien we vooral Voorwaarts veel in balbezit en is het GFC dat inzakt en maar sporadisch aanstalten maakt om ook aanvallend iets te doen. Voorwaarts krijgt enkele mogelijkheden, maar is vooral in de buurt van het 16-meter gebied te slordig, waardoor er geen echt grote kansen gecreëerd worden. Na een klein half uur spelen krijgt GFC voor de 2e keer een cornerbal die strak richting de 1e paal geschoten wordt. Waar iedereen verwacht dat Bernd Bove de bal wegkopt, trekt Bernd zijn hoofd op het laatste moment in en vliegt de bal rechtstreeks bij de 1e paal in het doel. Een tegenvaller voor Voorwaarts, die de wedstrijd redelijk onder controle leek te hebben.

Na dit doelpunt wordt er wat minder compact gespeeld door beide teams, waardoor ook GFC wat meer in de wedstrijd komt. Na een goede aanval van GFC wordt er wederom gescoord, maar scheidsrechter Annink heeft buitenspel geconstateerd, waardoor het 0-1 blijft.
Zo`n 10 minuten voor rust krijgt Voorwaarts een goede mogelijkheid, maar het venijnige schot van Mauro Slatius wordt door de keeper van GFC met de voeten gered.

De ruststand is 0-1. Zoals zo vaak de laatste weken zien we een redelijk voetballend Voorwaarts met een achterstand de rust in gaan.
En zoals zo vaak zien we Voorwaarts de 2e helft goed starten, want in de 1e minuut na de rust krijgt Mauro een grote kans op de gelijkmaker, maar weet hij de keeper van GFC niet te verschalken in een één op één duel. Voorwaarts wisselt na 15 minuten aanvallend en dat betekent dat Roy de Lange wordt vervangen door Kilian Ekkel.
GFC komt niet veel meer op de helft van Voorwaarts en er komt steeds meer druk op het doel van GFC. Dat resulteert in meerdere kansen die allemaal rakelings langs het doel geschoten en gekopt worden. De grootste kans krijgt Voorwaarts in de 88e minuut nadat de voorzet van Mauro in eerste instantie door Jordy Harms wordt gemist, waardoor de bal bij de 2e paal terecht komt, waar Kilian Ekkel de bal via de keeper van GFC niet in het doel weet te krijgen.

GFC loert de gehele 2e helft op de counter, maar de achterhoede van Voorwaarts doet wat nodig is en zorgt ervoor dat er weinig gevaar in het 16-meter gebied is. Het blijft 0-1 en dat is een eindstand die op basis van de veldverhouding niet verwacht werd.
Helaas mogen we stellen dat Voorwaarts op het aanvallende gebied nog zoekende is en vaak te slordig is in de eindpass. Waar de nauwkeurigheid in de passing achterin en op het middenveld steeds beter wordt, is het juist in de buurt van vijandelijke 16-meter van belang om nauwkeurig en attent te zijn.
Volgende week is er weer een kans om die laatste stap nog te maken, dat moet dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen AVC Heracles 1 uit Almelo.