Sportlust boekt ruime overwinning op bezoek bij sv Zalk

Na het vrije weekend van vorige week stond er een verre uitwedstrijd op het programma voor de mannen van trainer Job Lamberink. Sportlust ging op bezoek bij de plaatselijke voetbalvereniging van het dorp Zalk. Zalk had na vier wedstrijden 7 punten behaald en stond daarmee een punt boven Sportlust. Het werd uiteindelijk een wedstrijd die niet heel spannend werd en die Sportlust uiteindelijk met maar liefst 0-5 wist te winnen.

De beginfase van de wedstrijd was van beide kanten, mede door een erg lastig te bespelen kunstgrasveld, erg onrustig. Sportlust probeerde wel op te bouwen vanuit achteruit maar was te onnauwkeurig in de passing om tot aanvallen over de grond te komen. Na een klein kwartier spelen wist Sportlust wel de voorsprong te pakken. Een voorzet van Dennis Jozic werd bij de tweede paal binnengekopt door de meegelopen Gijs Kleinheerenbrink. Kort hierna werd de score ook al verdubbeld. Dennis stuurde Tim Spoor de diepte in en hij wist op zijn beurt de bal breed te leggen op de meegelopen Dennis zodat hij de bal voor open doel binnen kon tikken.

In de fase die hierop volgde probeerde de thuisploeg vooral gevaarlijk te worden via dode spelsituaties en door de lange bal te spelen op de snelle rechtsbuiten. Scoren deed Zalk echter niet. Vlak voor rust werd score zelfs nog verder uitgebreid naar 3 nadat Tim een door Wout Botter versierde strafschop wist te verzilveren. In de tweede helft een soortgelijk speldbeeld als in de eerste helft. Zalk probeerde vooral via de lange bal gevaar te stichten maar dit werd constant bekwaam door de defensie van Sportlust onschadelijk gemaakt. Vlak na rust schoot Dennis de bal vanuit een voorzet van Tim nog op de lat. Twintig minuten voor tijd wist de ingevallen Roy van Dijk de bal goed met zijn hoofd te verlengen waardoor Dennis alleen op de doelman af kon en voor de 0-4 kon aantekenen.

In de slotfase van de wedstrijd zette Luuk Bruins na een goede actie en goed schot de eindstand van 0-5 op het scorebord. Hiermee werd er een ruime uitslag neergezet die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen als er nog wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Wijthem.