Gelijkspel voor Voorwaarts tegen Bergentheim

Afgelopen zaterdag moest Voorwaarts 1 aantreden tegen de koploper Bergentheim 1. Bergentheim heef de eerste 3 wedstrijden van de compette gewonnen en staat vol zelfvertrouwenaan de start van de wedstrijd. Bij Voorwaarts leek afgelopen week het blessure-spook over de selecte gegleden te zijn, waardooro.a. Yarnick Boertje, Jordy Harms en Glenn Sippe niet beschikbaar zijn. Ook Wout Roelofs is door een schorsing niet beschikbaar. Ondanks de personele problemenkan Voorwaarts nog een prima elfalde weide in sturen en is er ook bij hun voldoende vertrouwen op een goed resultaat.

Als de wedstrijd begint zien we
Bergentheim afwachtendspelen en is het Voorwaarts die probeert teaanvallen. Dit lukt maar matg, aangezien
Bergentheim hun gelederen gesloten houdt en de veldbezetng goedin orde
heef. Waar iedereen vooraf al voor gewaarschuwd was, zien we na een kwartier spelen dan toch gebeuren. Balverlies op het middenveld (waar iedereen met oranje bloed een overtreding op Lars Bove zag), zorgt ervoor
dat Nick Buitenhuis zijn eerste kans van de wedstrijd krijgt en hij faalt niet. 1-0 Voorwaarts probeerthierna nog meer
vanuit balbezit kansen te creëren, maar verder dan wat dode spelmomenten is er
geen echt gevaar voor Bergentheim.

Ook bij Voorwaarts wordt er goed verdedigd en staat de achterhoede o.l.v. Coen Sickman steeds beter, waardoor het een wedstrijd wordt met veel strijd, maar weinig kansen. De ruststand blijf danook 1-0 voor
Bergentheim.

Bij Voorwaarts wordt de geblesseerde Nick Wessels gewisseld voor de net van
een enkelbreukherstelde Kilian Ekkel. Dit blijkt alsnel in de 2e helf een gouden
greep. Als de meeste toeschouwers nog genieten
van een biertje of een gehaktbal, is het Kilian, die in de47e minuut de gelijkmaker
tegen het net schiet. De sterk spelende Sander Scherphof is zijn directe tegenstander debaas en zorgt met een goededieptepass dat Kilian in 2e instante de bal in het doelkan werken. 1-1

Bergentheim is wat van slag en
Voorwaarts is steeds vaker op de helf van Bergentheim te vinden. Inde 55e minuut
leidtdat tot een zeer goede kans voor Kilian, als Mauro vanaf links debalbij de 2e paal legt
. Kilian kapt de bal op zijn sterke linkerbeen, maar schiet de bal op enkele meters van het doel helaas over. Dit was de kans om op dat moment terecht op
voorsprong te komen.

Als de wedstrijd vordert zien we beide teams gelijkwaardig worden, zonder dat
er echte kansengecreëerd worden is het een enerverende wedstrijd met veel strijd.
Met nog een kwarter spelen wordt er bij Voorwaarts gewisseld. De licht
geblesseerde Roy de Langeen Mauro Slatus worden gewisseld en voor hen komen Kevin Klos en David Heerkes
(die zijn debuutmaakt in een
compettewedstrijd) in het veld.
Amper een minuut later krijgt Voorwaarts een grote kans via Bernd Bove, die door zijn broer Lars alleen voor de keeper wordt gezet.

Helaas komt Bernd net een stap te kort om goed uit te komen en verdwijnt zijn inzet net naast het doel.Bergentheim begint in de laatste 10
minuten nog met een soort van ofensief, wat resulteert in een buitenspel doelpunt en een goede kop- kans die over het doel gaat. Ook Voorwaarts krijgt in blessuretjd nog een goede mogelijkheid, maar helaas
eindigt de inzet van Bernd op depaal.

Als scheidsrechter Jansen na 8 minuten
blessuretjd voor het laatst op zijn fuit blaast, staat deeindstand 1-1 op het
scorebord. Hier kunnen beide teams wel mee leven ook al schiet Voorwaarts daar het minst mee op. De eerste overwinning laat nog
even op zich wachten, dat zal dan over 2 weken moeten gebeurenthuis tegen GFC.