Gelijkspel tussen Voorwaarts en SC Lutten

Op zaterdag 23 september staat de thuiswedstrijd van Voorwaarts tegen SC Lutten op de planning.
Na een voorbereiding waar o.a. door afwezigheid van spelers, probeersels van de trainers en zwakke en goede momenten van spelers, verschillende resultaten zijn behaald, gaan we nu eindelijk beginnen voor het “echie”.

In een competitie waar veel gedegradeerde 3e klassers ( o.a. Lutten) uitkomen, tegen de top van de 4e klasse van het afgelopen seizoen(waaronder Voorwaarts) is het op voorhand lastig om te bepalen wat we kunnen verwachten.
SC Lutten is geen onbekende voor Voorwaarts aangezien er afgelopen winterstop tegen geoefend werd en ook in deze voorbereiding werden de degens gekruist. Beide wedstrijden eindigden onbeslist. Maar of dat de werkelijke krachtsverhouding weergeeft zal deze wedstrijd uitwijzen.

Voorwaarts begint met op enkele plaatsen toch weer een gewijzigd team, door langdurige blessures van Sander Berghuis, Kilian Ekkel en Stein van Nuil en de afwezigen Wout Roelofs (schorsing) en Kevin Klos. Ondanks dat staat er nog steeds een team dat in de 1e helft veel vertrouwen uitstraalt en prima staat te voetballen.
Al na 2 minuten is het Thomas Olsman die een bal via de handen van de keeper op de lat kopt. De terugvallende bal wordt door Nick Wessels rakelings naast het doel gekopt.

Voorwaarts is de 1e helft de baas op het veld en zorgt ervoor dat Lutten niet gevaarlijk wordt.
Na een half uur krijgt Nick een doorkopbal van Jordy Harms goed onder controle, maar zijn schot mist net de juiste richting.
Er zijn voldoende mogelijkheden, waarbij gevaar ontstaat in het 16-meter gebied van Lutten, maar Voorwaarts weet het net niet te vinden.

Lutten is niet in staat om gevaar te creëren doordat Voorwaarts scherp en attent staat te verdedigen, waardoor de rust bereikt wordt met een stand van 0-0.
Voorwaarts begint de 2e helft zoals ze deze geëindigd waren, door met veel discipline attent en scherp te zijn. Dit levert al snel enkele cornerballen op, waarbij de nr.1 en nr. 2 niet best waren genomen, maar nr. 3 wordt door Julian Slot hard en strak voor het doel gebracht, waardoor Thomas alleen maar tegen de bal aan hoeft te lopen om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Vanaf nu gaat Lutten wat hogerop het veld spelen, maar Voorwaarts lijkt de boel goed te hebben staan en er komt meer ruimte voor de counter.
Moegestreden Nick wordt gewisseld voor Mauro Slatius, waardoor er meer snelheid bij Voorwaarts op het veld komt. Dit levert meteen een kans op, waarbij Mauro 1 op 1 voor de keeper, via het been van de keeper, de binnenkant van de paal raakt. Helaas rolt de bal voorlangs de 2e paal….niet in het doel.
Even later is het weer Mauro die een cornerbal prima inkopt. Keeper geen schijn van kans, maar de verdediger op de lijn krijgt de bal op zijn scheenbeen zonder dat hij het merkt en de bal springt het veld in.

Voorwaarts is na zo`n 70 minuten spelen genoodzaakt om Coen Sickman en even later Dylan Snippe te vervangen, waardoor er organisatorisch op het veld veranderingen plaatsvinden.
Lutten gaat het laatste kwartier ‘va banque’ spelen met veel lange ballen.
Met het ‘va banque’ spelen van Lutten en de veranderingen bij Voorwaarts zien we dat de controle die er 70 minuten geweest is, langzaam wegvalt. Het wordt een open wedstrijd, waarbij Voorwaarts nog steeds de beste kansen krijgt, maar waar Lutten steeds vaker de ballen in het 16-meter gebied van Voorwaarts weet te krijgen. Als scheidsrechter Vos aangeeft dat er nog 5 minuten blessuretijd bijkomen, lijkt de wedstrijd gespeeld. De lange ballen van Lutten worden achterin weggekopt en zo nu en dan is er een mogelijkheid tot counteren.

Tot er in minuut 96 weer een lange bal komt, die nu niet weggekopt wordt en zo ongeveer het eerste schot op doel achter Dinand Stuifzand voor de 1-1 zorgt.
Even later fluit scheidsrechter Vos voor het laatst op zijn fluit en is het voor de 3e keer binnen een jaar een gelijkspel.
Voorwaarts heeft prima spel laten zien, maar heeft zichzelf daar niet voldoende voor beloont. Ondanks het puntenverlies, kan er wel vertrouwen gepunt worden over de manier van spelen en de inzet die er getoond is.