Sportlust doet zichzelf tekort in laatste bekerwedstrijd tegen Hardenberg ‘85

Op zaterdagmiddag werd de laatste wedstrijd van het bekerseizoen gespeeld. Sportlust mocht aantreden tegen Hardenberg ‘85. Beide ploegen zouden ongeacht de uitslag niet meer kunnen doorbekeren, maar met nog een week tot de aftrap van de competitie was dit nog een mooie laatste krachtmeting.

Hardenberg ‘85, dat vandaag onder aanvoering stond van oud-Sportlust-speler Lennard de Leeuw, was vorig jaar nog actief in de 3e klasse. Dit jaar zullen zij echter spelen in de 4e klasse (C), een mooie competitie met veel ploegen binnen een relatief kleine regio, waar Sportlust mogelijk in terecht zou kunnen komen na een eventuele promotie dit seizoen.

En Sportlust liet al vroeg in de wedstrijd zien dat ze niet veel onderdeden voor ploegen in deze klasse. In het eerste kwart van de wedstrijd creëerde Sportlust namelijk kans op kans, met onder andere 1-op-1-mogelijkheden voor Joppe Wekamp en Dennis Jozic. Echter, zoals wel vaker in dit nog jonge seizoen, wist Sportlust zichzelf niet te belonen. Hierdoor liet het Hardenberg ‘85 in de wedstrijd. En als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel. Dat was dan ook het geval na zo’n half uur spelen. Een speler van Hardenberg ‘85 zag de Vroomshoopse doelman, die verder uitstekend keepte, iets te ver voor het doel staan en zag zijn kans schoon. Met een leep boogballetje legde hij de bal net onder de lat: 0-1. Een frustrerend moment voor Sportlust, want ook al was dit niet de eerste mogelijkheid voor Hardenberg ‘85, had Sportlust een beter uitgangspunt verdiend voor het rustsignaal dat zo’n vijftien minuten later klonk.

Sportlust wilde deze stand in de 2e helft uiteraard corrigeren, maar kwam daar eigenlijk geen moment meer voor in aanmerking. Na wat omzettingen van Hardenberg ‘85 kregen zij de wedstrijd steeds beter onder controle en kwam Sportlust vrijwel niet meer onder de druk uit. Dit drukte zich uiteindelijk ook uit in de volgende doelpunten voor Hardenberg ‘85. Een bal die werd teruggelegd vanaf de achterlijn kon vrij eenvoudig worden binnengelopen voor de 0-2. Niet veel later werd het ook nog 0-3 doordat op de middenlijn dodelijk balverlies werd geleden door de laatste linie van Sportlust. De spits van Hardenberg ‘85 kon hierdoor vrij doorlopen op doelman Lars Gritter, maar bleef rustig en schoof de bal koelbloedig in de verre hoek: 0-3. Een uitslag op het scorebord die het wedstrijdbeeld niet goed weerspiegelde.

Het was een harde les voor de piepjonge ploeg van Sportlust Vroomshoop, maar het heeft ook laten zien dat er dit jaar absoluut perspectief is voor het elftal van trainer Job Lamberink. Aankomende zaterdag mag het dit laten zien in de eerste competitiewedstrijd tegen de Noord Veluwe Boys. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Hattemerbroek.