Vier twintigers gewond bij forse botsing tegen bomen in Stegeren

Stegeren – Vier jongeren zijn vanochtend vroeg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in het buitengebied van Ommen. Het ging rond tien voor zes mis toen het viertal op de Stegerdijk tussen de Junnerweg en Wolfveldseweg reed. De bestuurder reed in de richting van Hoogengraven, toen hij in een flauwe knik in de weg rechts in de berm kwam. Een corrigeer poging mislukte, en de auto kwam vervolgens aan de linkerkant opnieuw naast het wegdek. Daar botste de auto tegen meerdere bomen.

De jongens wisten uit de gehavende Daihatsu Sirion te komen, maar geen van de vier had een telefoon mee. Eén van de inzittenden was in staat naar het kampeerterrein waarvan ze waren vertrokken – zo’n twee kilometer verderop – te lopen om daar om hulp te vragen. De politie arriveerde als eerste, alvorens meer dan 20 minuten na de melding de eerste ambulance arriveerde.

Eén van de inzittenden die achter in het voertuig zat droeg – getuige de naar voren geklapte bijrijders stoel – geen gordel, en is naar voren gevlogen. Alle vier inzittenden raakten in verschillende mate van ernst gewond. Eén van hen had aanvankelijk moeite om bij bewustzijn te blijven. Een kleine 40 minuten na de eerste melding arriveerde met spoed een tweede ambulance.

De inzittenden zijn drie 20-jarige jongens, afkomstig uit Groningen, Utrecht en Rotterdam. En een 21-jarige jongen uit Barendrecht. Alle vier zijn per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Twee van hen op brancard, en twee van hen als passagier in de ambulances. De bestuurder uit Groningen blies op de plek van het ongeval een A, wat indiceert dat hij als beginnend bestuurder mogelijk te veel alcohol in zijn bloed heeft. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de politie zal in het ziekenhuis een bloedproef afnemen voor een definitieve uitslag.

De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de oorzaak. Tijdens de hulpverlening en de nasleep van het ongeval was de Stegerdijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Behalve wat vroege vogels die hier geen begrip voor hadden, heeft dit niet tot grote verkeershinder geleid. Wel kon een vrachtwagen niet anders dan wachten, aangezien dit voor dergelijke voertuigen de enige ontsluiting is van het gebied. De verwoeste personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto’s: Enzio Ardesch

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen