Ontmoet de Twenterandse energiecoaches: Daan Hartgers

In een wereld waar verduurzaming steeds belangrijker wordt, is een energiecoach zoals Daan Hartgers bijna onmisbaar. Hij ging aan de slag met zijn belangstelling voor verduurzaming en energieneutraal wonen. In de afgelopen 10 jaar heeft Daan al zo’n 400 inwoners op weg geholpen met aanpassingen aan hun huis.

Luister naar de wensen en starten met een doel

“Bij een kennismakingsgesprek stel ik me altijd eerst voor. Ik luister naar de wensen en motivatie van de huiseigenaren om aan de slag te gaan. Zo kan ik mijn advies goed laten aansluiten op hun situatie. Daarna lopen we meestal een rondje door het huis en bespreken we de mogelijkheden en adviezen. Na het bezoek stuur ik een kort verslag toe met de belangrijkste adviezen en tips. Veel mensen nemen na een aantal maanden of jaren nog weer eens contact op. Om aanvullend advies te vragen of om alleen te laten weten welke stappen ze hebben gezet.”

Kleine maatregel, groot verschil

“Veel inwoners denken dat energie besparen duur is. Toch kun je met kleine aanpassingen al veel besparen. Daarom focus ik eerst op kleine maatregelen. Denk aan de CV ketel goed instellen, radiatorfolie en op het juiste moment ventileren. Zijn inwoners hiermee goed op weg en willen ze de volgende stap nemen? Dan begint dat vaak bij het isoleren van het dak. Warme lucht stijgt op. Je wilt voorkomen dat je via het dak alle warmte verliest. Daarna praten we verder over andere isolatiemaatregelen, ventilatie, zonnepanelen en een warmtepomp.”

Waar begin je met het isoleren van jouw huis? Neem je wel of geen zonnepanelen? En is jouw huis geschikt voor een warmtepomp? Veel mensen hebben vragen over het verduurzamen van hun huis. De energiecoaches van gemeente Twenterand helpen je op weg met gratis advies. Maak eenvoudig en snel een afspraak met de energiecoach via www.twenterand.nl/energiecoaches. Je kunt ook een afspraak maken door te bellen naar 0546 840 840.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen