Marco zwaait af als trainer SDO

Er komt een einde aan een tijdperk. Een kwart eeuw stond jij langs de zijlijn. Iets wat je altijd met veel passie deed. Je hebt in het trainen en coachen van teams ontzettend veel tijd gestoken. Hier haalde je heel veel voldoening uit. En die tomeloze inzet wierp zijn vruchten af.

Vaak leidde je jouw teams tot het hoogst haalbare. Soms was dat een kampioenschap of een promotieplek, een andere keer was de doelstelling eindigen in de top 3, het linker rijtje of boven de degradatiestreep. Je durfde de lat hoog te leggen, was optimistisch over een goed resultaat en rangschikking van het team waarbij jij aan het roer stond. Getuige de voorspellingen die je voor je eigen team deed in de poule waaraan je meedeed.

Altijd probeerde je het beste uit je spelers en speelsters te halen. En wat zul je veel verschillende figuren tegen zijn gekomen, ieder met zijn eigen aanpak. Het zal je heel goed gedaan hebben om te zien dat je vaak het beste uit mensen naar boven wist te halen. En je probeerde al die individuen als een geoliede machine samen te laten werken.

Van die 25 jaar ben je 7 jaar werkzaam geweest als trainer/coach van SDO verdeeld over twee periodes van 4 en 3 jaar. Logisch ook dat deze
club/vereniging als een thuis is gaan voelen. Meermaals gaf je aan dat SDO misschien wel meer je cluppie is geworden dan die ene vereniging uit je thuisdorp. En dat is bijzonder!

We hebben je leren kennen als een zeer fanatieke trainer maar ook als een betrokken persoon. Je probeerde oog te hebben voor iedereen. En dit zorgde voor waardering. Ook hield je van de gezelligheid voor de trainingen/wedstrijden en zeker ook van de biertjes die naar afloop genuttigd werden. Door zoveel aanwezig te zijn naast de trainingsuren en wedstrijden zorgde je voor verbondenheid met je team, de selectie en de supporters.

Ook betrok je graag talentvolle jeugd bij de selectie. Je gaf hen de kans om zich te bewijzen. Meerdere selectieleden hebben onder jou hun debuut mogen maken en sommigen zijn doorgegroeid tot vaste waarden van de selectieteams. Je dacht graag mee met de technische commissie over het jeugdplan en begeleide beginnende trainers.

Langs de kant stond je vaak vol passie je team te coachen en aan te moedigen. Maar ook leverde je regelmatig de nodige kritiek op die alsmaar falende arbiters. Regelmatig werd je verwezen naar het bankje en af en toe toonde de leidsman jou de gele prent. Natuurlijk had je vaak een punt, maar Marco: ‘een scheids heeft altijd gelijk, ook al heeft hij geen gelijk’.

Maar nu na al die jaren vind je het mooi geweest. Het is tijd voor andere dingen. Al zal je het trainen en coachen zeker gaan missen, je kunt je nu gaan richten op verschillende bezigheden, bijvoorbeeld de wedstrijd kijken in Ermelo; golven bij Braakman en daar je GVB proberen te halen; lekker eten bij Charlie; een slaatje slaan uit de toto; de wedstrijden van FC Twente volgen ook doordeweeks als ze Europees spelen op trainingsavonden; lekkere koude biertje drinken;
toeristische routes rijden als je weer eens ergens naar toe gaat; leuke dingen doen met Marijke en de rest van het gezin; wandelen met het hondje, fitnessen en ga zo maar door…

Hopelijk houd je tijd over om af en toe nog regelmatig te komen om een wedstrijdje te bekijken en gezellig een biertje mee te drinken. Je bent van harte welkom!

Marco namens de selectie en iedereen die SDO een warm hart toedraagt: heel erg bedankt voor de afgelopen jaren! Geniet van je welverdiende ‘korfbal-pensioen’!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen