SDO sluit het seizoen af met een nederlaag

Afgelopen zaterdag was de laatste competitieronde. SDO speelde op eigen
veld tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Beide ploegen stonden in de
middenmoot en hadden nog kans op een podiumplek mocht concurrent Regio haar wedstrijd niet weten te winnen. De vorige confrontatie tussen de derde klassers werd in Friesland gewonnen door de Tukkers met 14-15.

Er was veel publiek afgekomen op deze seizoensafsluiter en tevens
afscheidswedstrijd van Marco Groothuis en Jurgen Schuldink. Op het verhitte veld floot arbiter Otten om 15:30 uur voor het begin. SDO schoot uit de startblokken en kwam spoedig tweemaal tot scoren. Na de eerste vakwisseling was het de beurt aan de Friese bezoekers, de
Oldeberkopers trokken de stand gelijk. En zo was het na enkele minuten
2-2. Hoe makkelijk de scores aan het begin van de wedstrijd vielen, des
te schaarser waren de doelpunten in het restant van de eerste helft. Bij rust stond er een schamele 3-4 tussenstand op het scorebord.

Na rust liet de schotvaardigheid van beide ploegen de wensen over.
Vooral het tweede aanvalsvak van de Oranjeformatie wist het gele mandje
moeizaam te vinden. Sem Wessels kwam in het veld om dit vak van nieuw elan te voorzien. En dit had het gewenste effect. Waar Lintjo in eerste instantie nog een gaatje sloeg naar 3-6, kwam SDO niet veel later op gelijke hoogte, 6-6. De thuisploeg kon er niet op en erover, want door twee benutte strafworpen keken de Westerhaarders niet veel later wederom
tegen een achterstand aan, 6-8. De Oranjehemden knokten voor wat ze
waard waren, maar wisten het tij niet te keren. In de slotminuut kreeg Jurgen Schuldink een publiekswissel. Hij kreeg een staande ovatie. Niet veel later floot de leidsman voor het laatst. Einduitslag SDO – Lintjo: 6-10