Forest Hill wederom een groot succes in Vroomshoop

Vroomshoop  – de unieke locatie van het Zandstuvebos in Vroomshoop groeide de zevende editie van het Forest Hill-festival uit tot een doorslaand succes. De bijna subtropische weersomstandigheden met daarbij een verfrissend koel windje lokten vele festivalgangers naar het festivalterrein op en rondom de ijsbaan. Vele vrijwilligers hadden weken hard gewerkt om alles tiptop te krijgen en die inspanningen werden beloond. De primeur van de vrijdagavond met piratenmuziek viel volop in de smaak van zo’n 500 bezoekers. In een gezellige sfeer werd genoten van live optredens van de Vroomshoopse José Wolters, het Duo Espada en de headliner Helene Fischer Tribute door Natasja. De uitsmijter was Martijn Münster, die bekende polka’s met zijn accordeon tot leven bracht.

Op zaterdagavond kwamen een kleine 2000 bezoekers op het Forest Hill Festival af. Bijzonder was dat door een grote stroomstoring plotseling het licht uitviel in Vroomshoop en omgeving, behalve op de ijsbaan in Vroomshoop. Daar kon men volop ontdooien en het mooie was ook dat de energie ondanks de stroomuitval en de uitval van het netwerk er volop van afspatte. Wel waren er pinproblemen, maar dat loste de organisatie door improvisatievermogen aan te spreken vlot op.
Iets nieuws tijdens dit festival was de chilltent met volkszangers aan de zuidkant van het terrein. De Vroomshoper Bastiaan Dubbink van Dubbink Drive in kreeg de stemming er goed in en dit was een voltreffer. Op de drie podia van Forest Hill werd flink feestgevierd door vooral jong en ook door de al wat ouderen.

Op het rockpodium aan de noordkant van het festivalterrein trapte Kenny Dan uit Bentelo af met doorleefde blues rock. Het Berlijnse Scream of the Butterfly maakte indruk met energieke rock. Kisjeskearls, met de Vroomshoper Gerwin Beuving in de gelederen, kreeg het opgetogen publiek helemaal mee met een prachtige ode aan Normaal. De indrukwekkende afsluiter op het rockpodium was voor Creebles, waarbij de bezoekers helemaal los gingen.
Op de druk bezochte Mainstage, in feite op de ‘hill’ van het festival was het een waar spektakel met licht, lasers, confetti, rook en flames. Velen dansten spontaan mee op het swingende ritme van de dreunende beats. MC Frustators energie overtuigde met een spettende show. De talenten Jelmex en Bryan Beens warmden het publiek verder op richting de finale. Die werd ingevuld door de internationale hits Keltek en Sound Rush met het dj- en producer duo Jeroen en Martijn Boeren. Die brachten het enthousiaste publiek in extase met een spectaculaire show als afsluiting. Uitgerekend op dat moment ging het licht letterlijk weer aan op het festivalterrein.

De energie van een volop geslaagde Forest Hill Festival was nog volop voelbaar.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen