Den Ham verliest nipt van Enter Vooruit

Den Ham tegen Enter Vooruit was er weer één in de al lange serie van Den Ham in dit seizoen, waarbij de pupil van de week gemakkelijker scoort dan de Hammer ploeg.
Zonder de Enterse doelman te kort te willen doen, Nijhof keepte een puike partij, waren er toch wel wat mogelijkheden voor de Hammenaren om te scoren.

Het veldspel van Den Ham was echt prima. De ploeg was gedurende de hele wedstrijd absoluut de beter spelende ploeg. Zodra echter het vijandelijke strafschopgebied in bereik kwam ging het mis, óf Nijhof stond zijn mannetje. Struikelpartijen, verkeerde passes en inzetten over of naast het doel, tot ontzetting van alles wat Den Ham een warm hart toedroeg,waren aan de orde van de dag.

Om alle akties te benoemen die in een doelpunt hadden kunnen resulteren gaat te ver maar een score van 3-0 bij de rust was absoluut normaal geweest. Den Ham domineerde op het veld en het was wachten op de eerste doelpunten voor de toeschouwers.
Na de thee in de 55e minuut de eerste kans voor Enter Vooruit bij een hard schot wat naast het doel ging. Den Ham lukte het ook maar niet om te scoren. Een 5-0 stand was absoluut een mogelijkheid geweest. Maar, en u voelt hem al aankomen, in de 79e minuut ging de Hammer achterhoede in de fout en scoorde Enter volkomen tegen de verhouding in.

Den Ham bracht verse wissels, o.a. Michiel Schurink die na een blessure weer inzetbaar was, maar het mocht allemaal niet helpen.
Na 90 minuten was daar het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Kaya uit Silvolde, en waren de druiven opnieuw zuur aan “De Rohorst”.
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Den Ham nog alle kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De eventuele nakompetitie is dan ook nog haalbaar, al zal dat ook een tombola worden met plm 20 ploegen voor 2 plaatsen in de 2e klasse.