Twenterand steunt Orange the World

Op donderdag 25 november is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.  Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. Met de ‘Orange the World’ campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Op veel plekken in de wereld worden gebouwen of markante locaties in een oranje licht geplaatst om zo aandacht te vragen voor dit onderwerp. Ook de gemeente Twenterand sluit hierbij aan.

Sinds 2014 is het oranje uitlichten van gebouwen of straatverlichting een onderdeel van deze campagne. Oranje staat voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Inmiddels vinden in meer dan 100 landen activiteiten plaats, waaronder het oranje uitlichten van belangrijke gebouwen of straatverlichting. 

Aandacht
Wethouder Mark Paters onderstreept het belang van de campagne: “Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen helaas een probleem. Er rust nog altijd een enorm taboe op geweld tegen vrouwen en er is een hoge drempel om het te melden. Te veel vrouwen weten bovendien niet waar ze intimidatie of geweld moeten melden of denken dat melden geen zin heeft. En in de coronatijd is geweld achter de voordeur, meer dan anders, onzichtbaar.Daarnaast is ook cybergeweld tegen vrouwen toegenomen, nu veel mensen computers en telefoons gebruiken om te werken en met de buitenwereld te communiceren. Dat moeten we zien te doorbreken door het onderwerp zoveel mogelijk bespreekbaar te maken.” 

Meld geweld of intimidatie
Geweld of intimidatie door een partner, familielid, bekende of door wie dan ook is onacceptabel, altijd! Praat erover met iemand die u vertrouwt. Sommige vrouwen worden gecontroleerd in hun internetgebruik en kunnen daardoor moeilijk melding maken. Meld het, eventueel met hulp van een ander, om hulp te krijgen en om te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt. 

Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Niets doen is daarom geen optie.

Mensen die vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling of zelf in zo’n situatie verkeren, kunnen hulp zoeken bij Veilig Thuis Twente. Dat kan via de telefoon (0800 – 2000) of via de chat. 

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen