Klinkhamer een modezaak met een grote regiofunctie

Naast ondernemer is Jeroen Klinkhamer ook maatschappelijk betrokken. Vanaf het eerste moment was hij aangesloten bij het Platform Detailhandel. “Het platform is destijds direct na de fusie van de gemeenten Den Ham en Vriezenveen opgezet onder leiding van burgemeester Koetje.

In het begin vergaderden we nog in het gemeentehuis in Den Ham”, vertelt Klinkhamer enthousiast. Nu, na ruim 22 jaar vindt hij dat het tijd is om het stokje door te geven. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek verrasten hem met een bos bloemen als dank voor zijn jarenlange inzet.

Burgemeester Koetje maakte het destijds de leden van het platform heel duidelijk, vertelt Klinkhamer. “Hij wilde graag gevraagd én ongevraagd advies”, benadrukt de ondernemer. Nu Klinkhamer uit het bestuur van ondernemersvereniging AZB gaat, is het volgens de regels ook tijd om te stoppen met de deelname aan het platform. Wel is Jeroen Klinkhamer van mening dat het nog steeds belangrijk is een dergelijk platform in de gemeente te hebben. Politiek is echt wat anders dan ondernemer zijn, geeft hij aan, daarom hebben we elkaar nodig in tal van zaken. “Een goede werkbare detailhandelstructuurvisie is bijvoorbeeld van belang. Vooral ook omdat het winkelaanbod verschraalt”, aldus de ondernemer.

Klinkhamer zelf heeft het ondernemerschap in de genen zitten. “Wij zijn het oudste bedrijf in detailhandel in de gemeente Twenterand”, aldus de trotse eigenaar van Klinkhamer Mode in Westerhaar-Vriezenveensewijk, dat 108 jaar geleden door zijn overgrootouders is opgezet. “Vroeger werden er naast kleding ook etenswaren verkocht”, vertelt Klinkhamer, terwijl hij laat zien waar destijds de scheidslijn tussen deze twee onderdelen van de winkel was. Zijn opa en oma besloten het voedingsdeel achterwege te laten en alleen voor kleding te gaan. De winkel bedient een grote regio, ook buiten Twenterand.

“Het mooie van onze winkel is dat generatie na generatie hier komt winkelen”, vervolgt de ondernemer zijn verhaal. “Maar dat jongeren ook verrast blijven door het unieke aanbod. Dat betekent dat wij continu met veranderingen bezig zijn. Wij hebben mode voor verschillende leeftijden. Dat is ook de reden waarom wij plannen hebben om de winkel te verbouwen en te vergroten.” De wethouder begrijpt de ondernemer. “Je kunt niet zo lang bestaan als je niet meegaat met de tijd. Dat is de kracht van dat je vernieuwend bent”, aldus wethouder Aimée van der Ham. Wat Jeroen en zijn vrouw Annemiek nu het mooiste van hun werk vinden? “Dat klanten hier tevreden de deur uitgaan”, zeggen ze lachend. Jeroen blijft overigens maatschappelijk nog betrokken als voorzitter van Het Veenmuseum.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen