Bodemonderzoek op speelplekken aan de Zonnedauw en Prinsenkamp in Vroomshoop

Inwoners moeten veilig kunnen leven en daarom moet hun leefomgeving schoon en veilig zijn. De gemeente wil zeker weten dat er op plekken waar kinderen en volwassenen recreëren en spelen géén asbest in de bodem zit.

Daarom laat Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) verkennend bodemonderzoek uitvoeren op de speelplekken aan de Zonnedauw en Prinsenkamp in Vroomshoop. Deze onderzoeken vinden plaats op 28 en 29 oktober 2024.

Op basis van het verleden verwacht Projectbureau BAS dat er géén asbest in de bodem zit, maar de gemeente wil dat natuurlijk zeker weten. Daarom is een verkennend bodemonderzoek nodig, uitgevoerd door gecertificeerde onderzoeksbureaus. Zij graven op verschillende plekken op het terrein gaten en/of sleuven. Hieruit worden grondmonsters genomen die door een laboratorium worden onderzocht. De gaten en sleuven worden na bemonstering weer dichtgemaakt en de eventuele bestrating wordt hersteld. Als er asbest gevonden wordt, dan worden omwonenden ingelicht en wordt het opgeruimd.

Meer informatie
Meer informatie over Projectbureau BAS vindt u op www.bodemasbestsanering.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Projectbureau BAS, bel dan (0547) 85 85 85 of mail bas@hofvantwente.nl.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen