Terugblik week van de toegankelijkheid

Van 7 tot 11 oktober vond de Week van de Toegankelijkheid plaats. Diverse inwoners en organisaties in onze gemeente zetten zich in om aandacht te vragen voor toegankelijkheid voor iedereen.

Tijdens deze week werden verschillende activiteiten georganiseerd en was er ruimte voor iedereen om mee te denken over hoe we de toegankelijkheid in onze gemeente kunnen verbeteren. Benieuwd naar wat er allemaal heeft plaatsgevonden? Bezoek dan onze website voor meer informatie!

Fietstocht met Duo-fietsen

11 oktober vond een fietstocht met Duofietsen plaats. Met dertien duofietsen is een fietstocht gemaakt door Vriezenveen. Ook wethouder Paters sloot aan. Hij heeft verschillende fietsen geprobeerd en kon zo ervaren hoe het fietsen voor mensen met een visuele beperking werkt. Het was een interessante dag met veel mooie gesprekken over toegankelijkheid.

Mini-oogcafé

8 oktober heeft de Vriezenhof in samenwerking met Jeanet Kikkert een mini-oogcafé georganiseerd voor bewoners en mensen uit de buurt. Er kwamen veel mensen, en er werden goede gesprekken gevoerd. Oude hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking werden getoond. Ook werden spelletjes gespeeld die geschikt zijn voor mensen met een visuele beperking. Er zijn veel waardevolle gesprekken geweest. Volgend jaar komt er een vervolg op het mini-oogcafé.

Voorleesmiddag Care4Uall

Tijdens de week van de toegankelijkheid vond de voorleesmiddag met hulphonden plaats. In de bibliotheek in Vroomshoop hebben veel kinderen samen met hulphonden gelezen. Het was een feestelijke middag met veel ruimte voor plezier en ontspanning. Aan het eind van de middag hebben de kinderen nog met de honden gespeeld bij het Kwispelpunt in Vroomshoop.

 

Meepraten en denken over toegankelijkheid

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid heeft u mee kunnen denken over het verbeteren van de toegankelijkheid in Twenterand. Inwoners hebben goede gesprekken gevoerd met medewerkers van de gemeente, zodat de gemeente samen met inwoners in 2025 verder aan de slag kan met het thema. Inwoners die hun ervaringen delen zijn van groot belang! Heeft u hier ook goede ideeën over of wil u actief meedenken? Stuur dan een e-mail naar info@twenterand.nl met als onderwerp “Toegankelijkheid”.

Week van de toegankelijkheid in het gemeentehuis

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid hebben ook medewerkers van de gemeente aandacht besteed aan toegankelijkheid. Zij hebben, onder begeleiding van de bibliotheek, meegedaan aan een escapekoffer om te ervaren hoe het is om over lage basisvaardigheden te beschikken. Daarnaast hebben zij gesproken met Jennette Jansen, een 8-voudig paralympiër uit Twenterand. Het gesprek ging over bewustwording, de rol die de gemeente kan spelen in het verbeteren van toegankelijkheid en de ervaringen van Jennette.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen