𝗖𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗵𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴𝘀𝗱𝗶𝗲𝗻𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗧𝘄𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗱

De politie, de douane, de Belastingdienst, Omgevingsdienst Twente, de sociale recherche en de gemeente Twenterand houden donderdagochtend 17 oktober een zogeheten integrale controle bij een aantal garageboxen en bedrijfsverzamelgebouwen in de gemeente.

Deze gezamenlijke controles, waarbij dus verschillende handhavingsdiensten samenwerken, vinden veel vaker plaats. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar eventuele strafbare feiten, maar ook naar eventuele bestuursrechtelijke overtredingen.

De controles zijn gericht op het naleven van regels, zoals rond het bestemmingsplan en de brandveiligheid. Maar ze zijn ook bedoeld om illegale activiteiten en ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Plekken als garageboxen en bedrijfsverzamelgebouwen zijn nu eenmaal vaker dan andere plekken betrokken bij ondermijnende criminaliteit. Daarom worden zulke plekken ook regelmatig gecontroleerd. Ook als er niet meteen een concrete aanleiding is. De boodschap daarbij is dat criminaliteit en illegale activiteiten niet worden getolereerd en de samenwerkende partijen hard werken aan veiligheid in de gemeente.
#controle #garageboxen #illegaleactiviteiten #ondermijning #politie #gemeente #samenwerken #veiligheid #twenterand #vroomshoop #denham #vriezenveen #westerhaar #westerhaarvriezenveensewijk

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen