Subsidie voor nieuwe sport en beweegactiviteiten

Gemeente zet lokale organisaties in beweging

Net als de afgelopen jaren roept de gemeente Twenterand ook voor 2025 en 2026 de lokale organisaties op om nieuw sport -en beweegaanbod te ontwikkelen en meer inwoners in beweging te krijgen. Hiervoor kan vanaf 1 januari 2025 subsidie worden aangevraagd bij de gemeente.

Het doel is zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te sporten en bewegen. “We willen een fitte en vitale gemeente zijn”, legt wethouder Paters uit. “Sporten en bewegen is gezond en vooral leuk om te doen. Daarnaast geeft het inwoners de gelegenheid om actief deel te nemen in de samenleving”.

Belang van sport en bewegen
Een gemeente waar zoveel mogelijk inwoners sporten en bewegen, waar iedereen mee kan doen en waaraan vitale organisaties een belangrijke bijdrage leveren. Ongeacht fysieke en mentale beperking, sekse, geloofsovertuiging of bijvoorbeeld achtergrond. Dat is waar de gemeente Twenterand voor staat. Naast het feit dat sporten gezond is en leuk is om te doen, vervult het een steeds belangrijkere maatschappelijke waarde binnen onze samenleving.

Vernieuwende sport- en beweegactiviteiten
Inwoners kunnen binnen de gemeente Twenterand kiezen uit ruim 100 sport- en beweegaanbieders voor het aanbod dat het beste bij hun past. Ook dit jaar willen we deze lokale organisaties uitdagen, ondersteunen en helpen in de ontwikkeling en uitbreiding van vernieuwend sport- en beweegaanbod, het aantrekken van nieuwe doelgroepen en het versterken van de kwaliteit van trainers en coaches. Met dit aanbod kunnen we vervolgens nog beter aansluiten op de wensen en behoeften van inwoners. Samen werken we aan een gezond, sportief en actief Twenterand. Dus check het aanbod bij de sport- en beweegorganisatie bij jou in de buurt en kom ook in beweging!

Meer informatie
Meer informatie over Sport -en beweegakkoord II of het aanvragen van een subsidie voor nieuwe initiatieven rondom sport en bewegen is te vinden op de website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl/sport. Vragen kunnen gesteld worden via e-mail: sport@twenterand.nl.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen