René Klunder heeft de smaak als schrijver te pakken. Vorig najaar maakte de Boshoek-bewoner uit Vroomshoop zijn schrijversdebuut met het boek ‘Karel Magische Schoenen’. Dat werd een vliegende start en meteen een succes. De gepensioneerde directeur van de christelijke basisschool Windesheim uit Sibculo won de publieksprijs in het genre kinderboeken.
René Klunder kwam al snel met een passend vervolg. Onlangs werd zijn tweede kinderboek ‘Karel Raadsel uit de Tweede Wereldoorlog’ uitgegeven. De spannende avonturen van Karel, zijn trouwe bondgenoot de Duitse herder Castor, zijn plaaggeesten Gus en Kai en zijn magische rode wonderschoenen en schoenmaatjes Er en El boeien weer vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde. De illustraties van kunstenares en illustratrice Louise Bramer, die op een steenworp afstand van René Klunder woont, zijn weer herkenbaar en kleurrijk.
In ‘Karel Raadsel uit de Tweede Wereldoorlog” krijgt het pestgedrag en de aanpak ervan weer de nodige aandacht. De vriendschap met het Turkse klasgenootje Nazim en vaderlijke adviezen van kolonel Cor den Ouden helpen Karel daadwerkelijk om het pesten te lijf te gaan. René Klunder denkt alweer na over een passend vervolg van dit kinderboek, waarbij de stad weleens als scènewisseling ten opzichte van het platteland kan fungeren. De laatste zin in het kinderboek ‘Karel Raadsel uit de Tweede Wereldoorlog’ schept de nodige verwachtingen: ‘Wat een avontuur, het volgende staat op het punt van beginnen…’
Het rijk geïllustreerde kinderboek ‘Karel Raadsel uit de Tweede Wereldoorlog’ kost € 20.99 en bevat 158 bladzijden. Het wordt in de vorm van een paperback door uitgeverij Boekscout uitgegeven en is als volgt te verkrijgen: www.boekscout.nl of bol.com
Het auteursblog is reneklunder.auteursblog.nl Vanaf 23 septemberaanstaande. begin van de Week tegen Pesten, is zijn eerste filmpje over pesten te zien op youtube.com/@reneklunder Is gemaakt voor de midden- en bovenbouw van basisscholen. De helft van de royalty’s van het kinderboek gaat naar de Kindertelefoon, waar kinderen van 8 tot en met 18 jaar anoniem met hun problemen terecht kunnen.