Hevige storm raast over Twenterand: Brandweer druk in de weer

TWENTERAND – Vanavond heeft een krachtige storm de gemeente Twenterand getroffen, waarbij op meerdere plaatsen bomen zijn omgewaaid en aanzienlijke schade is aangericht. De brandweer is momenteel druk bezig met het afhandelen van de vele stormschademeldingen.

In Den Ham is de Molenstraat veranderd in een groot waterballet als gevolg van de hevige regenval. Bewoners melden dat de straat volledig onder water staat, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. “Het water stond zo hoog dat het bijna onze huizen binnenkwam,” aldus een bezorgde bewoner.

De storm, die onverwachts over de regio trok, heeft ook in andere delen van Twenterand voor problemen gezorgd. In verschillende straten zijn bomen omgevallen, wat voor verkeershinder en gevaarlijke situaties heeft gezorgd. De brandweer heeft de handen vol aan het opruimen van de omgewaaide bomen en het veiligstellen van de getroffen gebieden.

“We hebben momenteel alle beschikbare eenheden ingezet om de schade te beperken en de veiligheid van de bewoners te waarborgen,” meldt een woordvoerder van de brandweer.

De gemeente heeft inmiddels maatregelen getroffen om de ergste schade aan te pakken en werkt samen met de hulpdiensten om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Bewoners worden opgeroepen om stormschade te melden bij de gemeente en voorzichtig te zijn bij het betreden van beschadigde gebieden.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen