Chip en Registreer

Het is Juni en dat is ook de Chipmaand. We worden dagelijks gebeld dat er ergens een hondje los loopt of dat iemand zijn eigen dier kwijt is. Deze dieren worden vaak ook weer gevonden maar helaas is dit niet altijd in goede gezondheid. Het baasje wil dit wel graag weten zodat ze hulp in kunnen schakelen of afscheid kunnen nemen.

Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat de dierenarts of dierenambulance een chip uit kan lezen. Het dier moet dan gechipt én geregistreerd zijn. Het registreren moet je als houder zelf doen! Zorg er na een verhuizing dan ook voor dat je dier ingeschreven staat op het nieuwe adres en dat je telefoonnummer klopt. Vul tijdens de registratie ook in dat je gegevens openbaar mogen zijn zodat men contact met je op kan nemen.

Chippen mag alleen gedaan worden door dierenartsen of door iemand die beroepsmatig chipt. Het is niet meer gebruikelijk om alleen je hond, kat of paard(achtigen) te laten chippen, je kan bijvoorbeeld ook konijnen, koi karpers, papegaaien, fretten, slangen en schildpadden laten chippen.

Chippen en registreren is bij paardachtigen en honden verplicht. Fraude met de registratie of papieren is strafbaar en kan je bij ons melden. Bel dan naar 📞#144. Liever online? Dat kan natuurlijk ook via www.politie.nl/144

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen