Totale offday Voorwaarts tegen Hardenberg 85

Op zaterdag 25 mei speelt Voorwaarts 1 thuis tegen Hardenberg`85 1.
Hardenberg`85 heeft nog 1 punt nodig om zeker te zijn dat ze niet op plek 10 (nacompetitie 4e -5e klasse) terecht komen.

Voor Voorwaarts staat er dusdanig veel op het spel, dat er met een goed gevoel een afsluiting van de competitie gemaakt wil worden en dat er deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen op een waardige manier afscheid kan worden genomen van een drietal spelers, t.w.: Dinand Stuifzandt, Wout Roelofs en Jordy Harms.

Voor de wedstrijd wordt tijdens de laatste thuiswedstrijd-bespreking Nelly en Ronald de Jong door de scheidend trainer Eric Frankfort in de bloemetjes gezet, voor hun plezierige en prettige ontvangst elke thuiswedstrijd, afgelopen 2 jaar. Dit wordt door de gastheer en gastvrouw erg gewaardeerd.
Over de wedstrijd kunnen we zeer kort zijn. Hardenberg begint vol gas en Voorwaarts staat na 10 minuten met 0-2 achter door 2 persoonlijke fouten.
Na ruim 25 minuten weet Bernd Bove een gekraakt schot van Mauro Slatius in het doel te werken en wordt het 1-2.
Op dat moment lijkt het weer een wedstrijd te worden, maar vlak voor rust zien we 2 identieke momenten aan de rechterkant van de Voorwaarts-verdediging, waar 2 doelpunten uit voort komen. 1-4.

De 2e helft zien we dezelfde slapte in de duels en wordt het 1-7.
Er worden afspraken niet nagekomen, duels niet gewonnen en bepaalde gemakzucht bij balverlies lijdt tot de grootste nederlaag van het seizoen.
Waar tot nu toe de verdediging van Voorwaarts prima z`n werk deed en voor deze wedstrijd de minste tegendoelpunten van de competitie had, heeft deze wedstrijd duidelijk gemaakt dat er niet met 80% inzet een wedstrijd gewonnen kan worden.

Een totale off-day van alles en iedereen.
Dit is niet de manier om afscheid te nemen van de drie bovengenoemde spelers en de trainer…..laat staan supporters die op de zaterdagmiddag een strijdend Voorwaarts willen zien.
Volgende week staat de promotie wedstrijd tegen Oene op het programma. Er kan maar op 1 manier geantwoord worden om te laten zien dat de wedstrijd tegen Hardenberg een incident was.
Er is duidelijk wat recht te zetten, daar hebben de vaste supporters en alle mensen die enorm hun best doen om alle randvoorwaarden zo goed mogelijk in orde te maken, recht op.