Zeer grote brand in Vroomshoop massale inzet van hulpdiensten

Vroomshoop – Op zondagmorgen om ongeveer 04:00 zijn de hulpdiensten van Vroomshoop en omgeving opgeroepen voor een industriebrand aan de Havenstraat in Vroomshoop. Bij aankomst bleek het te gaan om de voormalige meubelfabriek van Vroomshoop meubelen.

De brand was bij aankomst uitslaand en zo groot te zijn dat er al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand met een Grip 1 status om voldoende mensen en middelen ter plaatse te hebben. Ook de ambulance diensten werden opgeroepen voor de grote impact van de omgeving van de brand en de aangrenzende woonwijken.

Ook werdt via mediakanalen het advies gegeven ramen en deuren te sluiten in verband met de vele rook die vrij komt. Ook is het vermoeden groot dat er asbest is vrij gekomen bij de brand en wordt er hier een onderzoek ingesteld om wat voor soort asbest en hoeveel en waar en hoever het zich verspreid heeft.

Een gespecialiseerd bedrijf doet nader onderzoek naar het asbestverdacht materiaal. De omgevingsdienst Twente en Salvage zijn hierbij betrokken. Voor vragen kunnen inwoners terecht bij de gemeente Twenterand. twenteveilig.nl/_meldingen/1416

Ook het trein verkeer van Almelo en Marienberg heeft hinder i.v.m. asbest delen rondom het station. Mocht u met de trein willen gaan check dan of de treinen rijden.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen