Hoogwater niveau heeft voorlopig hoogste punt bereikt

De waterpeilen op de Regge, Dinkel en Drents Kanalensysteem hebben het hoogste peil gehad en zijn aan het dalen. Op de Vecht verwachten we morgen, zaterdag 6 januari, de hoogste stand.

Nu het water zakt zijn wij gestart met verschillende inspecties en werkzaamheden om schades aan stuwen, gemalen, dijken, keringen en oevers, veroorzaakt door het hoge water, te herstellen. Wij verzoeken u enkel gebruik te maken van verharde wegen en paden wanneer u het gebied in wilt gaan. De taluds, dijken en oevers zijn door langdurige blootstelling aan het water doordrenkt en kwetsbaar voor beschadigingen en verzakkingen.

Na het weekeind wordt een periode met vorst verwacht waardoor er op verschillende plekken ondergelopen land kan bevriezen. Uiteraard mooi om te kunnen schaatsen op een aantal plekken. Maar ook dan is het verstandig goed op te passen wanneer u over oevers, dijken of taluds rijdt, parkeert of loopt, deze kunnen dan door het vele water nog zachter en instabieler zijn door het vele water dan u normaal zou verwachten.

Bron: Vechtstromen.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen