Dominant DOS 37 boekt tweede overwinning in 1H

Sterke beginfase beloond met doelpunt
DOS’37 begon zoals de meeste wedstrijden, sterk aan de ontmoeting met Achilles’12. In de 7e minuut leverde dit al een kans op voor Senna Silva van der Veen, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Dezelfde Silva van der Veen scoorde bijna in minuut 17, zijn schot belandde echter via de handen van de keeper, uiteindelijk via de lat over het doel. DOS’37 was heer en meester in deze fase en domineerde het spel. Het sterk spelende DOS’37 werd dan ook beloond in minuut 20. Uit één van de vele cornerballen werd de bal teruggelegd op Shakki Mohamed. Hij zette het leder voor en de bal werd doorgekopt tot bij Wout Kikkert en hij schoot de 1-0 raak, binnen het vijf-metergebied. De terechte voorsprong voor de thuisploeg was een feit.

Beter DOS’37 verzuimde te scoren
DOS’37 was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, toch kreeg Achilles’12 twee kleine mogelijkheden. Een bal werd nipt overgeschoten en de jarige DOS-doelman Patrick Nitert moest een keer zijn kunsten vertonen en pakte subliem een bal klem, na een schot uit de tweede lijn. DOS’37 kreeg op het scheiden van de markt ook nog een paar goede kansen, zoals één kans van jeugdspeler Taiwo Francismouth. De keeper redde een schot van Senna Silva van der Veen, waarna de bal belandde in de voeten van Taiwo Francismouth, maar de keeper van Achilles’12 had een goede reflex. Zo werd er uiteindelijk gerust met een veel te magere tussenstand van 1-0.

Achilles’12 na rust sterk uit de startblokken
DOS’37 leek niet helemaal wakker te zijn in de tweede helft. Achilles’12 begon fel en gretig aan het tweede bedrijf en kwam sterk uit de startblokken en dit resulteerde bijna in de gelijkmaker. Een goede uitval werd bekwaam gered door Patrick Nitert in minuut 49. Achilles’12 bleef hierna gevaarlijk, maar uit een tegenaanval van DOS’37 werd een schot van de goed spelende Glenn Jansen, ternauwernood gered door de keeper. Zo bleef het na een kwartier spelen in de tweede helft 1-0 voor de thuisploeg. DOS’37 ging wisselen en na een lange afwezigheid door blessures, kwamen Hidde Boers en Mario Francismouth in het veld. Hidde Boers verving Koen Nijkamp en Mario Francismouth kwam in de plaats van broertje Taiwo Francismouth, die terug kan kijken op een prima wedstrijd.

Bevrijdende 2-0 na scherpe counter DOS’37
In de 72e minuut kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, via een kans voor Mario Francismouth. Hij nam iets te lang de tijd en zijn doelpoging werd door een Achilles-verdediger voorkomen. DOS’37 werd in deze fase steeds meer onder druk gezet, maar tot echte kansen kwam het niet, daar tegenstander Achilles’12 niet echt een vuist kon maken. Ondertussen was Martijn Olde Olthof in het veld gekomen voor de moegestreden Sander Thomas. Martijn Olde Olthof stond even later aan de basis van de beslissing in deze wedstrijd. Hij had de bal haarscherp naar voren getrapt en deze kwam uiteindelijk in de voeten van Mario Francismouth. Hij ging alleen op de doelman van de Hengeloërs af en Mario Francismouth schoot de bal beheerst in het doel. Zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht en voor DOS’37 de tweede treffer in deze belangrijke ontmoeting met Achilles’12. Het grote digitale scorebord toonde met koeienletters de 2-0 voor de Vriezenveners en uiteindelijk pakten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman belangrijke 3 punten, waardoor DOS’37 twee plekken op de ranglijst van 1H wist te stijgen.