DOS’37 wint een punt bij NEO

BORNE – Na het 1-1 gelijkspel tegen SVZW vorige week, moesten de Vriezenveners het afgelopen zaterdagavond opnemen tegen titelkandidaat NEO. De wedstrijd werd gespeeld op het ’t Wooldrik in Borne en het werd een spannende streekderby, welke werd gespeeld voor veel publiek. NEO was de eerste helft de betere ploeg en DOS’37 werd in de tweede helft gelijkwaardig en creëerde zelfs de grootste kans van de wedstrijd en had (mede gezien de camerabeelden) recht op een strafschop. De wedstrijd eindigde zoals het begon, 0-0.

Eerste helft was voor NEO
Wederom op een ongebruikelijk tijdstip, ditmaal 18:30 uur, begon DOS’37 haar uitwedstrijd tegen NEO, opnieuw een mooie streekderby. De thuisploeg zette DOS’37 meteen vast op eigen helft en probeerde het zo de mannen van Jeroen Niks moeilijk te maken. Dit resulteerde in de 9e minuut in de eerste kans voor NEO. Een goede actie over de rechterkant van Kevin van der Brug en zijn voorzet belandde in de voeten van Stef Rompelaar. Maar zijn schot werd goed gered door doelman Patrick Nitert van DOS’37. In minuut 14 weer een kans voor NEO en dit keer schoot Jasper Scholten de bal rakelings naast het doel van Nitert. DOS’37 stond een grote fase van de eerste helft zwaar onder druk en kwam totaal niet aan opbouwen toe, door het hoge druk zetten van NEO. DOS’37 kwam er af en toe eruit, maar tot echt gevaar kwam het niet, daar de ploeg alleen maar de lange bal kon hanteren en deze waren nu niet bepaald loepzuiver. Nee, DOS’37 had het in de eerste helft bijzonder moeilijk tegen de nummer twee van 1H en menig toeschouwer was er van overtuigd, dat een Bornse doelpunt niet uit kon blijven. NEO-speler Ron Spoler probeerde in minuut 28 het nogmaals van afstand, maar deze bal ging rakelings over het doel. DOS’37 hervond zichzelf wat meer na een half uur spelen, het kwam echter tot geen enkel schot tussen de palen van het NEO-doel in het eerste bedrijf. NEO werd het laatste kwartier ook niet echt meer gevaarlijk en zo werd er gerust in Borne met een 0-0 stand.

Op basis van tweede helft een terecht puntje voor DOS’37
DOS’37 kwam goed uit de kleedkamer en in minuut 48 leverde dit de eerste kans op. Een schot van Senna Silva van der Veen werd knap gered door de doelman van NEO. NEO bracht niet meer wat ze voor rust wel deden en DOS’37 kwam steeds meer in het spel voor. Het werd hierdoor fysiek wel iets feller, maar het bleef allemaal wel fair. Al dacht de man in het zwart hier blijkbaar anders over, getuige de vele (onnodige) gele prentjes, veelal voor praten. Beide teams raakten hierdoor even geïrriteerd en wisten soms niet waar ze aan toe waren. DOS’37 kreeg meer balbezit in het eerste kwartier na rust en in minuut 66 leverde dit weer een kans op voor de Vriezenveners. Spits Ronald te Morsche kopte de bal net naast het doel. NEO kreeg het wat moeilijker met de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman, maar een kwartier voor het eind kreeg NEO nog een grote kopkans via Bas Spenkelink, maar deze ging rakelings over het doel. In de 84e minuut was DOS’37 heel dichtbij een 0-1 voorsprong, de snoeiharde kopbal van invaller Jordi Brinkman belandde echter vol op de dwarslat. Hierna nog een gevaarlijk ogende aanval van DOS’37, waarbij Glenn Jansen de zestien in werd gestuurd, waarbij hij ten val werd gebracht door Max Brunninkhuis, zonder de bal te raken. Waar heel DOS’37 om een strafschop schreeuwde en er op de NEO-bank al vertwijfelde blikken waren, kwam er echter een vrije trap tegen DOS’37 én geel wegens commentaar. De camerabeelden spreken echter boekdelen, waarvan akte! De laatste minuten werd er niet gescoord en zo nam DOS’37 een gewonnen punt mee naar Vriezenveen, tegen een goeie ploeg die zeker zal meedingen naar de titel. Volgende week speelt DOS’37 een thuiswedstrijd tegen Grol uit Groenlo en deze zal om 14:30 uur afgetrapt worden op Sportpark Het Midden in Vriezenveen.