Energietoeslag wordt automatisch uitbetaald

Kreeg u vorig jaar energietoeslag en is er niks veranderd in uw situatie? Dan krijgt u dit jaar de energietoeslag automatisch uitbetaald. U hoeft dus geen aanvraag te doen. Tussen half oktober en begin december krijgt u een brief. Daarin staat dat we na twee weken de energietoeslag aan u betalen. U krijgt dit op het bij ons bekende rekeningnummer. Klopt dit rekeningnummer niet? Geef dit dan aan ons door.

Begin december nog geen brief gekregen?

Is het begin december en u het hebt nog geen brief gekregen? Dan krijgt u de energietoeslag 2023 niet automatisch. Denkt u dat u wel recht hebt op de energietoeslag? Dan kunt u dit aanvragen vanaf 2 januari tot 1 juni 2024. We kijken hierbij naar het inkomen in de maand november 2023. Het inkomen is zonder vakantiegeld.

U kunt niet wachten of hebt probleem met betalen van rekeningen?

Hebt u grote problemen met het betalen van uw rekeningen? En kunt u niet wachten tot u de energietoeslag kunt aanvragen? Neem dan contact op met het Meldpunt Geldzorgen. Dat kan via 0546 – 840 840 of meldpuntgeldzorgen@twenterand.nl.

Meer informatie over de energietoeslag 2023

Op de website van Rijksoverheid vindt u alle informatie over de energietoeslag 2023. Kijk daarvoor op www.rijksoverheid.nl/energietoeslag2023(externe link).