Sportlust lijdt eerste nederlaag in de competitie

Sportlust heeft zaterdagmiddag tegen Koninklijke UD uit Deventer het eerste puntverlies in de competitie opgelopen. Beide teams wisten uit de eerste twee duels zes punten te pakken, net als Lemele en HTC. Het was dus een belangrijke wedstrijd, ook met de thuiswedstrijd van volgende week tegen Lemele in het vooruitzicht.

Het elftal van trainer Job Lamberink liet er echter weinig van merken dat het gemotiveerd was om na drie wedstrijden met negen punten te staan.
Zoals sportlust dat wel vaker gebeurd keek het na een paar minuten al tegen een achterstand aan. Een corner vanaf rechts viel bij de tweede paal voor de voeten van een speler van UD, de bal werd door iedereen gemist en viel in de verre hoek achter keeper Lars Gritter. Vervolgens volgde er een periode waarin sportlust veel aan de bal was en het spel moest maken. Door slordigheid en een te laag baltempo wist sportlust eigenlijk de gehele eerste helft geen kans te creëren.

Na rust kwamen Roy van Dijk, Dennis Jozic en Teun Sickman in het veld om tot meer kansen te komen. Er werd dan ook een stuk feller begonnen aan de tweede helft, maar tot echt grote kansen kwam Sportlust nog steeds niet. UD probeerde op elk mogelijke manier het tempo uit de wedstrijd te halen, de scheidsrechter zag geen noodzaak om hier tegen op te treden    en zo lag het spel meer stil dan dat er gevoetbald werd.

In de 70e minuut wist UD over de rechterkant te counteren en na een goede voorzet de 2-0 op het scorebord te zetten. Een tegenvaller voor Sportlust dat op zoek was naar de gelijkmaker. Twee minuten later werd dan wel de aansluitingstreffer gemaakt. Na een hard schot van Wout werd Dennis in de rebound naar de grond gewerkt. Een goed binnengeschoten strafschop van Tim Spoor gaf sportlust toch nog hoop op  resultaat. Echter werd deze hoop na 5 minuten alweer weggenomen na wederom een aanval over de rechterkant. 3-1. In de 87e minuut wist UD ook nog de 4-1 te maken en zo verloor Sportlust haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Volgende week zal het dan ook een stuk beter moeten tegen koploper Lemele om aansluiting te houden met de bovenste teams.