Wij gaan Centraal Tellen op 23 november 2023. Dan worden de stemmen op kandidaatsniveau geteld. Je kunt je ook hiervoor opgeven. Als je beide dagen beschikbaar bent dan vragen we je voor beide dagen op te geven. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we je evt. indelen.

Hoe ziet de verkiezingsdag eruit?

We gaan in twee teams werken. Team 1 is van 07.00 uur tot 14.00 uur op het stembureau aanwezig en team 2 van 14.00 uur tot 21.00 uur. Om 21.00 uur melden de tellers zich. Na sluiting van het stembureau tellen de stembureauleden van team 2 en de tellers samen alle stemmen op partijniveau. Het is secuur en fysiek werk, maar er is ook zeker tijd voor gezelligheid. Het tellen duurt een aantal uren.

Hoe ziet de dag van het Centraal Tellen eruit?

We starten op donderdag 23 november 2023 om 9.00 uur in Vriezenveen. Samen andere tellers worden de stemmen geteld. De verwachting is dat dit tot maximaal 14.00 uur gaat duren. Er wordt gezorgd voor een lunch.

Vergoeding

De vergoeding op woensdag voor een stembureaulid is € 100,00 en voor een teller € 50,00. Voorzitters krijgen een vergoeding van € 200,00. De vergoeding voor de donderdag wordt nog vastgesteld. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag te doneren aan een vereniging, stichting of ander goed doel. Dit kun je aangeven bij de aanmelding.

Aanmelden

Bent je enthousiast en wil je je aanmelden?

Hier kun je je aanmelden(externe link)
Let op! Als je je aanmeldt, dan gaan wij er ook daadwerkelijk vanuit dat aanwezig bent (wanneer we je ingedeeld hebben) !

Heb je vragen, dan kun je altijd via de mail verkiezingen@twenterand.nl contact met ons opnemen.