Sportlust bijt de spits af tegen Voorwaarts voor het nieuwe seizoen

Op zaterdagmiddag werd het nieuwe voetbalseizoen afgetrapt tegen Voorwaarts in Westerhaar. Voorwaarts speelt komend seizoen wederom in de 4e klasse, nadat ze vorig seizoen op de 6e plaats waren geëindigd met 35 punten. Met de terugkomst van oude bekenden Jordy Harms en Lars Bove zullen ze zich ten doel stellen om dit seizoen weer de 3e klasse te bereiken, nadat Voorwaarts daar geruime tijd actief was geweest. Voor Sportlust was dit de eerste vriendschappelijke wedstrijd sinds de officieuze overstap naar het zaterdagvoetbal. Sportlust zal instappen in de nieuwe 5e klasse, die met ingang van dit jaar de laagste klasse is op zaterdag.

Met de toevoeging van veel nieuwe spelers uit de jeugd ging Sportlust met een selectie van twintig spelers op pad. Het was een open wedstrijd met veel kansen over en weer. In de eerste helft kreeg Sportlust drie 1-op-1-mogelijkheden met de doelman, maar de gebroeders Chiel en Wout Botter slaagden er niet in de doelman van Voorwaarts te passeren. Gijs Kleinheerenbrink kwam wel voorbij de doelman, maar raakte de paal. In de rebound botste hij met de keeper, waarbij hij door zijn enkel ging en helaas het veld moest verlaten. Hopelijk valt de ernst van de blessure mee. Ook Voorwaarts kreeg zoals eerder vermeld de nodige kansen, maar ze speelden deze ofwel niet goed uit, of kwamen niet voorbij de doelman; in dit geval de uitstekend keepende Lars Gritter aan Vroomshoopse zijde. Dit betekende dat we gingen rusten met een 0-0 stand.

Met veel wissels in de rust bleef de wedstrijd in de tweede helft even open als in de eerste, maar ditmaal werd er aan beide kanten wel gescoord. Sportlust nam eerst een 0-1 voorsprong. Een goede lange bal van Anderson Lusseveld naar rechtsbuiten Luuk Bruins dwong de keeper uit zijn doel. Luuk was echter net iets eerder bij de bal en kon daardoor de bal vanuit een moeilijke hoek voorgeven op Dennis Jozic. Voor Dennis was het vervolgens een koud kunstje om de bal van dichtbij in te koppen. Maar niet veel later gaf Sportlust de voorsprong weer weg. Door een slordigheid in de opbouw kon de speler van Voorwaarts de bal oppikken op zo’n zestien meter en deze keurig in de hoek plaatsen: 1-1. Toch nam Sportlust snel weer de leiding. Het was opnieuw Luuk Bruins die zich van zijn goede kant liet zien door Dennis diep te sturen en voor het doel van Voorwaarts te zetten. Dennis was niet egoïstisch en legde breed af op de meegelopen Tim Spoor. Ook voor Tim was het daarmee eenvoudig om af te ronden: 1-2. Echter, ook nu wist Voorwaarts terug te komen tot een gelijke stand. Jordy Harms pikte de bal op rondom het strafschopgebied van Sportlust en wist de bal vervolgens verwoestend diagonaal in de verre hoek te schieten: 2-2. Het was pas de 80e minuut, maar wel direct een van de laatste momenten van de wedstrijd. Het weer sloeg namelijk nog verder om, van fikse regen naar onweer. Dat was het moment waarop de scheidsrechter het niet meer veilig achtte en besloot daarom de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Zo sloot Sportlust de wedstrijd af met een gelijkspel in een redelijk goed openingsduel.

Aankomende dinsdag moet Sportlust om 20.00 uur aantreden in Vasse voor de volgende oefenwedstrijd.