Bestuurster uit Den Ham blaast positief na crash met twee jonge kinderen in auto in Ommen

Ommen – Een vrouw is vanmorgen aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Hammerweg in Ommen. De vrouw reed kort voor elf uur op die weg in de richting van de stad, en kwam in een slinger bij het begin van de bebouwde kom naast de weg. Daar tussen de kruising met de Bergweg en de Wolfskuil ramde ze een lantaarnpaal volledig uit de grond, alvorens de auto om zijn as tolde en met de achterkant tegen een boom tot stilstand kwam.

Als geluk bij een ongeluk bevonden er zich geen fietsers op het naastgelegen fietspad, waar de lantaarnpaal terecht kwam. Behalve de bestuurster zaten er twee jonge kinderen in de auto. Ondanks losliggende lading zoals een leeg bierkrat bleven alle inzittenden fysiek ongedeerd. Voor de geschrokken kinderen had de politie een troostbeertje. Zoals gebruikelijk is bij een ongeval werd bij de bestuurster een blaastest afgenomen.

Deze gaf een A indicatie, wat betekend dat het apparaat alcohol heeft gedetecteerd. In de basis betekend een A indicatie een te hoog alcoholgehalte op het moment van die eerste blaastest op straat. De 39-jarige vrouw uit Den Ham is zodoende als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar op het grote ademanalyseapparaat een definitieve blaastest zal worden afgenomen. Uiteindelijk werd op het burau 175 ug/l gemeten, en dus niet formeel onder invloed.

De verwoeste 20 jaar oude Citroën Xsara is afgevoerd door bergingsbedrijf Autax. Volgens het kentekenregister van het RDW is het voertuig niet WAM-verzekerd. De politie heeft de gemeente in kennis gesteld om de achtergebleven kabels van de lantaarnpaal veilig te stellen.

Foto’s: Enzio Ardesch

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen