FC Pjoater wint de 18e editie van het Bakkerij van der Goot kunstgrastoernooi!

Vroomshoop – Na een zeer geslaagd damestoernooi vrijdagavond, vond afgelopen zaterdag 8 juli de finaledag van de heren plaats. Nog 10 van de 22 deelnemende teams stonden zaterdag aan de aftrap, verdeeld over twee poules. De beste twee teams uit beide poules zouden zich plaatsen voor de laatste vier.

In poule 1 mochten FC Pjoater, Het groene Leger, Keetgootje, Tapijthandel Dogger 1 en Tapijthandel Dogger 3 het uitvechten voor de eerste halve finale plekken. Hierin was FC Pjoater oppermachtig en behaalden zij, evenals in de voorgaande rondes, de volledige punten. Tapijthandel 3 en het Groene Leger behaalden beide 7 punten, maar laatstgenoemde kwam op doelsaldo net tekort waardoor Tapijthandel Dogger 3 de andere halve finaleplek voor haar rekening nam. Voor Tapijthandel Dogger 1 en Keetgootje was de groepsfase op de finaledag het eindstation. Zij werden respectievelijk 4e en 5e in de groep.

In poule 2 waren het Joga Bonito, HHC, Gewoon Piet en Die Schmetterlinge en Tapijthandel Dogger 2 die om een plek moesten strijden bij de laatste 4, waarbij het nog spannend bleef tot de laatste wedstrijd. HHC moest hier aantreden tegen Gewoon Piet. Lang bleef het 1-0 voor HHC waardoor zij groepswinnaar leken te worden, maar door een late treffer van Gewoon Piet deelden zij de punten. Hierdoor behield Joga Bonito haar 1e plek, werd HHC 2e en betekende dit een vroege uitschakeling voor Gewoon Piet. Die Schmetterlinge en Tapijthandel Dogger 2 behaalden nog wel een aantal punten, maar ook zij kwamen net te kort voor de volgende ronde.

Dit betekende dat FC Pjoater het in de eerste halve finale mocht opnemen tegen HHC. Door een heel vroeg doelpunt van Sil Derks kwam FC Pjoater op 1-0, maar 2 minuten voor tijd kwam HHC weer op gelijke hoogte. Hierdoor leek het beslist te moeten worden door shootouts, maar een minuut voor tijd pakte FC Pjoater weer de leiding door een goal van Juliën Derks waarmee zij het eerste finaleticket wisten te bemachtigen.

Voor het andere finaleticket moesten Joga Bonito, finalist van vorig jaar, het opnemen tegen het Tapijthandel Dogger 3 van Gert Dogger. Hierbij nam Hidde Boers de openingstreffer voor zijn rekening met een pegel in de kruising, maar Bernd Bove zette Joga Bonito binnen een minuut ook weer naast Tapijthandel Dogger 3. Tevergeefs echter, want door doelpunten van Senna da Silva en Justin Smit plaatste pakte Tapijthandel Dogger 3 het andere finaleticket. Joga Bonito behaalde nog wel de 3e plek tegen HHC met een 3-0 overwinning.

FC Pjoater moest het in de finale dus opnemen tegen Tapijthandel Dogger 3. Hoewel de wedstrijd een spannende openingsfase kende, werd het uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning voor FC Pjoater. Zij wonnen met 6-1, mede door een hattrick van Juliën Derks waardoor topscorer van het toernooi werd. Hij versloeg hiermee net Jelle Drees en z’n broertje Sil Derks op de ranglijst.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen