Vrijwillige Hulpdienst Vriezenveen zoekt versterking

Vriezenveen – Ongeveer veertig jaar geleden werd de Vrijwillige Hulpdienst Vriezenveen (VHV) door enkele enthousiaste inwoners opgezet vanuit de kerken in Vriezenveen. De organisatie groeide sindsdien flink en brengt nog steeds veel inwoners naar allerlei bestemmingen in de regio. Maar het kan wel donaties en nieuwe vrijwillige chauffeurs gebruiken.

Joke Lensen en Hanny Mulder van de VHV vertellen dat ze al jaren inwoners vervoeren van deur tot deur. “We brengen met alle liefde inwoners die dat nodig hebben van hun huis naar zorgbestemmingen, zoals naar het ziekenhuis, tandarts, huisarts, fysio of naar familie. Vorig jaar is ons team versterkt met enkele nieuwe chauffeurs. Hierdoor zijn we heel flexibel in het verzorgen van ritten en vervoeren we steeds meer inwoners. Het is erg leuk om te doen en de mensen zijn ons heel dankbaar. Wij hopen hier nog lang mee door te kunnen gaan.”

Voor het vervoer betalen de mensen een vergoeding aan de vrijwillige chauffeur van 30 eurocent per kilometer. “Wij willen onze cliënten niet op kosten jagen, daarom houden we de prijs zo laag mogelijk”, aldus Joke. “We doen het met een groep enthousiaste vrijwilligers. Zonder subsidie, maar we krijgen van enkele kerken een jaarlijkse bijdrage. De gemeente helpt ons ook, bijvoorbeeld met een herkenbaar logo dat nu op onze posters te zien is. Maar we zoeken nog steeds vrijwilligers en donaties zijn ook van harte welkom.”

Meer informatie
De Vrijwillige Hulpdienst Vriezenveen is te vinden op de nieuwe sociale kaart www.wegwijstwenterand.nl(externe link). De consulenten van het Zorginformatiepunt en de afdeling Wmo weten er meer over. Binnenkort wordt de Vrijwillige Hulpdienst Vriezenveen ook ingezet voor vervoer naar activiteiten via de nieuwe website www.dagendoen-twenterand.nl(externe link). Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Joke Lensen: (0546) 56 25 87 en 06 – 1138 1718

Hanny Mulder: (0546) 56 34 23

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen