De Harmonie pakt flink uit met groots muzikaal spektakel Maestro Vroomshoop

Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop pakt in de maand november flink uit met het groots muzikaal spektakel Maestro Vroomshoop 2023. Acht bekende Vroomshopers zullen in twee halve finales op vrijdagavond 3 en 10 november in het MCC Harmonie strijden om één van de vier felbegeerde finaleplaatsen voor de grote finale in het Punt op vrijdag 24 november. De acht maestro’s die gaan meestrijden om de “gouden baton” zijn Bernard van Dijk, Annelies Hankamp, Arie Bos, Freddy Makkinga, Thea Kroese, Tony Kleinjan, Dennis Jongeneel en Dick Kremer. Een bont gezelschap dat zich natuurlijk vol zal inzetten en er gegarandeerd leuke Maestro avonden van zullen maken.

De maestro’s zullen tijdens de halve finales om en om een muziekstuk van het fanfareorkest en de malletband van de Harmonie gaan dirigeren. Inmiddels zijn de leden van de Harmonie begonnen met de voorbereidingen, waarna de maestro’s begin september in het bezit komen van het door hun te dirigeren muziekstuk. Vervolgens zullen er in de maand oktober verschillende inloopavonden zijn waarbij de maestro’s binnen kunnen komen wandelen en even kunnen oefenen met het echte orkest. Ook voor de muzikanten zal dit een flinke uitdaging zijn om de maestro muzikaal ten alle tijde te blijven volgen. Uiteindelijk zullen de maestro’s na veel “bloed, zweet en tranen” begin november op de bok staan om zich te kunnen kwalificeren voor de finale.

Maestro is een project van de Harmonie Vroomshoop wat georganiseerd en uitgevoerd wordt door Vroomshopers. Zo zal de presentatie de drie avonden in handen zijn van Mellanie Poorter, een jong Vroomshoops mediatalent. Tijdens de finale zal het combo Mama Jo met Joost Visser als slagwerker en het popkoor Sing-It uit Vroomshoop ook deelnemen en onderdeel worden van het grote slotstuk dat uiteindelijk door de winnaar gedirigeerd gaat worden.

Op dinsdagavond 4 juli om 19.00 uur zal de voorverkoop starten. Wilt u zeker zijn van een plaats bij één van deze drie, of misschien wel alle avonden, wees er dan op tijd bij. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.deharmonievroomshoop.nlen via alle socials van de Harmonie Vroomshoop

3 november Halve Finale Maestro, MCC Harmonie, aanvang 20.00 uur

10 november Halve Finale Maestro, MCC Harmonie, aanvang 20.00 uur

24 november Finale Maestro, theater Het Punt, aanvang 20.00 uur

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen